Kashmiri Tea
Ingerideants:
- Kashmiri tea leaves
- Dar chini
- Souda
- A pinch of salt
- Badiyan flower
- Shuger
- water
- Milk
- Almods
- pista
Method :
STEP 1
First of all you have to take a cattle .kept it on low flame .Add water into it ,then add a pinch of salt ,souda , dar _chini , badiyan flower, add some pices of sounf into it (its optional) .Cook it untill and unless tea leaves give colour.. Remember you have to add 4 cups of water when water remains 2 cup you have to cook it well..
STEP 2
Now take ka simiprimiable think that will seprate your tea leaves nd other things .Now add this colourfull water into milk which is boiling now..when this milk gives 2 to 3 boils then swich off your fare.
STEP 3
At this stage take a cup or glass add this KASHMIRI TEA into it. decorate it withalmonds and pista .nd serve it nicely ..
THEN YOUR TEA WILL LOOK LIKE THIS :
کشمیری چاہے
کشمیری چاہے
دار چینی
سودا
بدین فلار
شگر
واٹر
ملک
الموڈس
پستا
- طریقہ
سب سے پھیلے ایک برتن میں پانی ڈال لین پھر اس میں دار چینی , ایک چٹکی نمک , بادیں کا پھول , سودا , چینی دال لین
.اب اس کو خوب پکنے دیں جب اپ کے ٤ کپ کا پانی ٢ کپ رہ جائے تو اپ اس کو چھلے سے نیچے اتر لین .اب دھود کو چھلےپر رکھ ڈین .اب اس کشمیری چائے والے پانی کو چاننی کی مدد سے کہاں لین .اب اس پانی کو گرم گرم دھود میں دال لین جب دھود کو ٢سے ٣ ابال اجے تو اپ اس کو اتر لین..اس دھود کو کسی کپ یا گلاس میں دال لین .اب سجاوٹ ک لئے اس ک اپر بادام اور پستاڈالیں انور گرما گرم کشمیری چاہے کو ینجوے کرے ..
pics of ingerideants:
Pista:
Almonds:
Dar chini + badiyan flower:
Shugar:
Water:
Milk:
No comments:
Post a Comment