Pakistan Rice recipe
Ingeridants:
- rice
- oil
- onion
- green chili
- red chili
- zeera
- water
- potato
- chickn
- salt
- black paper
- garam masala
- garlic
- genger
- kari pata
- black long
- tomato
METHOD:
step 1
Take 2 cup of rice. nd souck them into a water bol..on the othere side u have to take a panel on a low heat..add some oil like 2 / 5 tablespoon .add cut pices of onion. when its color will be golgen add zeera ,genger garlic past,salt , tomatoes,red chili .green chili,black paper, , fri them for few min,, after this add kari pata , black long ...fri them
step 2
Add potato and chickn fri it and then add water into it ...when you will see and feel that your potatos and chickn is aproximately cooked you have to add your rice into it ..
step 3
After this cover your cattle ..then you have to check your rice either it is cooked or not .. you have to take a pice of cloth to cover your cattle ..for 2 _3 min..
Step 4
At this stage your rices is ready ..put this rice into a dish and decorate it with sabaz dhaniya and serve it ..
اردو زبان میں
چاول تیل پیاز سبز مرچ لال مرچ زیرا پانی آلو چکن نمک گرم مصالحہ لہسن کاری پٹا ٹماٹر
طریقہ
سب سے پھیلے ایک برتن میں گھی ڈالیں پھر اس میں پیاز ڈالدیں جب پیاز ہلکا گولڈن ہو جائے تو اس میں لہسن ,ادرک , کا پست ڈال لیں تھوڑی دیربعد زیر, ٹماٹر , نمک ,مرچ, کالی مرچ,لونگ , کرے پتا دال لیں .اب اس کو کچھ وقت ک لئے پکنے دیںاب اس میں الو, اور چاکن ڈال لین تھوڑی دائر اس کو پکا لین ..پھر پانی شامل کر لین..اور ساتھ ہی اس برتن کو ڈھانپ لین,.جب اپ کو لگے ک اپ ک الو گل گئے ہیں تو اگلے مرحلے میں اپ اس میں چاول شامل کر لیںاب اپنے اس کو ڈھانپ لین جب اپ کو لگی ک چاول بس گل ہی چکے ہیں ٹیب اپ اس کو دام ڈین اس ک لئے اپ کوئی کپڑا استعمالکر لیں .اس کپڑے کو اپ برتن ک ڈھکن کو ڈھانپ لین اور برتن پر رکھ دیں .٢ یا ٣ منٹس کے بعد اپ اپ دیکھ لین ک چاول پاکچکے ہوں گے .اب اپ اس کو کسی اچھی سی دیش میں نکل لین اور مہمانو کے سامنے پیش کر دیںسجاوٹ کے لئے اپ اس کے اپر سبز ڈھائے کا استعمال بھی کر سکتیں ہیں:
No comments:
Post a Comment